Tallers Culturals (ART I CREATIVITAT)

RESTAURACIÓ DE MOBLES B

Dijous de 19.45 a 21.45 h.

Del 13 de Setembre de 2018 al 15 de Novembre de 2018

Espai: SALA 1

al portar un moble que no superi les dimensions d’una tauleta o cadireta. TEMA 1. CRITERIS A SEGUIR EN LA RESTAURACIÓ DEL MOBLE ANTIC. Aprendrem a diferenciar els criteris que intervenen en la restauració dels mobles antics, com ara els següents: Aprendre el concepte de restauració Conèixer les principals fustes Aprendre a valorar l’estat de conservació d’un moble antic TEMA 2. DESINFECCIÓ DELS MOBLES. Aprendrem a desinfectar i protegir un moble de l’atac dels xilòfags. Aprendre els diferents tractaments que es poden aplicar per a protegir la fusta de l’atac dels xilòfags. Desinfecció per vapors tòxics i per impregnació. TEMA 3. CONSOLIDACIÓ DELS MOBLES. Aprendrem a consolidar un moble per reforç mecànic i per impregnació. Consolidació per reforç mecànic Consolidació per impregnació Encolar i aplanar la xapa de fusta TEMA 4. NETEJA DELS MOBLES. Aprendrem a eliminar vernís, cera, tint i brutícia en general d’un moble. Fer la neteja superficial d’un moble Eliminació del vernís, cera o tint d’un moble TEMA 5. REINTEGRACIÓ DE LES PARTS PERDUDES O EN MAL ESTAT DEL MOBLE. Aprendrem a refer parts deteriorades o perdudes del moble que es considerin imprescindibles per al conjunt. Reintegració amb fusta Reintegració amb pasta Reintegració amb xapa TEMA 6. ESTUCAMENT I CERES ALS MOBLES. Aprendrem a estucar i a fabricar ceres de colors per a tapar forats i esquerdes. Fabricació i aplicació de l’estuc tradicional. Aprendre a passar paper de vidre per les massilles i el moble en general. Fabricació de ceres de colors. TEMA 7. TINTADA DEL MOBLE. Aprendrem a tintar correctament amb caràcter reversible. Tintar les fustes amb tints naturals i formes reversibles. TEMA 8. ACABAT DEL MOBLE. Aprendrem a aplicar cera verge i vernís de goma/laca a monyeca segons l’acabat corresponent a cada moble. Aplicació de cera verge. Envernissat amb goma/laca a monyeca.

Preu: 71,02 €

Veure sessions

SKETCHING

Dissabte de 11 a 13 h

Del 22 de Setembre de 2018 al 24 de Novembre de 2018

Espai: SALA 1

Contingut: Sortirem a dibuixar al carrer on aprendrem trucs i recursos per dibuixar al exterior. Aixi doncs aprendrem a copsar en el nostre quadern de dibuix allò que ens interessa del nostre voltant. També explorarem diferents tècniques com l’aquarel.la i el lettering, entre d’altres. Material -Quadern A5 amb paper per aquarel·la, preferiblement format apaisat -Llapis i goma -Retolador permanent calibrat 0,2 negre, per a dibuix en paper. -Boligraf Bic 4 colors (negre blau vermell verd) -Retolador gel blanc Pentel o Uni-ball -Aquarel·la, colors bàsics -Pinzell amb dipòsit d'aigua y drap -Llapisos de colors aquarel·lables. -Tamburet de pescador plegable (Decathlon)

Preu: 61,02 €

Veure sessions

VITRALLS I LLUMS TIFFANY

Dimecres de 10 a 12 h

Del 12 de Setembre de 2018 al 7 de Novembre de 2018

Espai: SALA 1

Realitzarem vitralls i làmpades emprant la tècnica anomenada Tiffany (amb estructura a partir de cinta de coure). Aprendreu a tallar vidre i en forrarem el canto amb una fina làmina adhesiva de coure, creant peces volumètriques i de petit format. La realització d'un vitrall és una feina laboriosa que habitualment requereix més d'un trimestre tot i que podeu fer un petit tastet de la tècnica iniciant-vos amb peces de fàcil realització. Un tastet de l'alquimia i la màgia del vidre.

Preu: 66,02 €

Veure sessions
    Anterior    1    2  3  Següent    

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Pels TALLERS INFANTILS, caldrà fer la inscripció al centre

Suplement de material

Recordem que alguns tallers tenen un suplement de material, inclòs al preu total del taller.

Tarifa reduïda

Per beneficiar-te de la reducció de tarifa per a persones en situació d'ATUR cal presentar la documentació (padró -Barcelona-, informe de vida laboral o renovació del SOC) i fer la inscripció presencialment al centre.














Xarxa de Centres Cívics

Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TURO ACCIO SOCIOCULTURAL-TASC (G63695381) | C/ De les Torres, 64
gestio@canbaste.com

Centre Cívic
CAN BASTÉ

Passeig Fabra i Puig, 274
08031 Barcelona
93 420 66 51
gestio@canbaste.com